Digital

Digital

Digital

Descoperi cum poți folosi tehnologia pentru a crea proiecte civice cu impact la scară mare, cum pot instituțiile de stat să folosească tehnologia pentru a răspunde nevoii de informare a cetățenilor, dar și cum poți folosi mediul digital pentru a-ți face vocea auzită și a mobiliza comunități pentru diverse cauze civice.

Ştiai că: Tehnologia poate fi o șansă reală la educație de calitate pentru copiii aflați în pericol de abandon școlar sau proveniți din zone defavorizate ale țării?

Vino la ProFest și află mai multe!

Democrația participativă: Aplicație de mobil pentru trimiterea facilă de petiții cu valoare juridică

Adrian Cristian Ionescu, cofondator și Președinte Asociația Segoia, protestatar, blogger, programator, liber cugetător. Cu o experiență de peste 10 ani în dezvoltare de software, în special pe aplicații enterprise, dar și pe produse educaționale, Adrian va susține atelierul „Democrația participativă: Aplicație de mobil pentru trimiterea facilă de petiții cu valoare juridică”.

Dar ce știm despre democrația participativă? Definită ca relația dintre alegători (cetățeni) și aleși (reprezentanți, consilieri, politicieni), democrația participativă înseamnă apropierea autorităților de cetățeni pentru o consultare mai eficientă în luarea anumitor decizii, proiecte, legi, etc.

Pentru a ne exercita acest drept cât mai simplu, rapid și în pas cu ritmul în care se dezvoltă societatea, soluția găsită de Adrian și prezentată oficial la ProFest - un festival al cunoaşterii, este o aplicație de mobil pentru trimiterea facilă de petiții cu valoare juridică. Ne va prezenta conceptul de democrație participativă printr-o analogie cu elemente din Fizică, folosind fascicule laser și diverse tipuri de lentile pentru a evidenția cum energiile pot fi focalizate pe un anumit punct, dacă ai instrumentele potrivite, apoi aplicația, ca un instrument echivalent pentru concentrarea energiilor sociale în jurul unor obiective comune.Educatie Metode Nonformale
Creatie
Europa Diaspora
Jurnalism Investigatie
Digital
Transparenta
Sanatate
Ecologie
Antreprenoriat
Juridic

Cu sprijinul:
Primaria Orasului Rasnov Centras Dream Catchers Grupul Iubim Brasovul Eventhor


Sponsori:
Bottari Litoralul Romanesc Workspace Studio Tour X EXC - Express &  Logistics Grill Market AVINCIS


Parteneri media:
The Epoch Times Romania Radio Romania Cultural ROCK fm TVR Cluj Iubim Brasovul Tv Online Ghid Local Brasov NewsBV.ro Creatif - creative web solutions

Info: Prima ediție a ‘’ProFest – un festival al cunoașterii’’ se amână pentru anul 2018.