Educație și Metode nonformale

Educatie Metode Nonformale

Educație și Metode nonformale

Afli despre rolul educației în dezvoltarea spiritului civic, dar și despre metode nonformale de învățare și dezvoltare personală prin artă, voluntariat în ONG-uri și utilizarea tehnologiei în proiecte educative cu impact social.

Ştiai că: Spre deosebire de învățarea formală, învățarea experiențială stimulează emisfera dreaptă a creierului, responsabilă cu imaginația, intuiția, capacitatea de a vizualiza tridimensional, precum și percepția asupra muzicii și a artelor în general, ceea ce te poate ajuta să fii mai conectat la lumea din jur?

Vino la ProFest și află mai multe!


Andreea Popescu este de profesie psiholog și are ca experiență cei 15 ani în consultanță, resurse umane, managementul schimbării, consiliere și psihoterapie. În prezent psihoterapeut și mereu în relație cu oamenii, este certificată într-o metodologie recunoscută internațional de change management. Autocaracterizare: ‘’Mama a 2 copii care mă fac să mă gândesc tot mai mult la cum o să arate lumea în care ei vor crește. Mă implic în proiecte sau le creez de la zero, sperând ca astfel să le dau copiilor mei un exemplu bun de luat în considerare.’’

Managementul schimbării: trecerea de la idee la schimbarea reală

Schimbarea este exclusiv despre oameni. Sistemele pot facilita sau eficientiza. Însă doar înțelegerea modului în care funcționează ființa umană confruntată cu o (potențială) schimbare poate transforma o idee într-un nou comportament pe termen lung. Atelierul se adresează celor care vor să afle cum se poate determina o schimbare, în special pentru viitoarele proiecte pe care le au în plan.


Psihologia poporului înțeleasă prin prisma psihologiei individului. Unde se află acum poporul român?

Schimbarea. Andreea ne propune o idee aflată la începutul unui demers științific și speră ca din această temă să se nască un studiu de amploare.


Educație civică pentru copii - atelier pentru copii

Atelier susținut alături de Diana Ciudin, Cofondator Asociația Segoia, om de resurse umane cu afinitate spre cifre și argumente logice, care se caracterizează ‘’cu experiență în exercitarea dreptului de cetățean dar abia din 2017 am învățat că pentru a obține rezultate trebuie să ai rezistență, să insiști, să-i educi pe cei din jur, să te autoeduci și evoluezi permanent.’’ Ambele cred în implicarea fiecărui individ și asumarea responsabilității pentru propria viată.

Cum ar fi arătat România astăzi dacă părinții, școala și societatea în general ți-ar fi oferit, când erai copil, șansa unei educații civice și exemple bune de conduită și implicare? Nu știm răspunsul la această întrebare, dar știm că România și cetățenii ei au oportunitatea să evolueze dacă acordăm atenție copiilor noștri și îi educăm corespunzător.

Viitorul stă în deciziile părinților de azi și în capacitatea copiilor de schimbare. Vă propunem un atelier interactiv în care ne vom concentra pe împărtășire și învățare prin puterea exemplului, așadar se adresează oricui interesat de cum putem forma generații mai bune.Momentan freelancer, learning designer and catalyst, Andrei Popescu are 20 de ani de experiență în training, facilitare și dezvoltare de comunități de învățare, precum și sute de evenimente naționale și internaționale organizate care implică aproximativ 10.000 de oameni.

Acum un an a fost secretar de stat pentru tineret la Ministerul Tineretului și Sportului, iar înainte, coordonator al programului Tineret în Acțiune mai bine de 7 ani, plus încă 2 de coordonare a comunicării pentru Erasmus+ și alți 7 în educația adulților plus voluntariat în diferite ONGuri de tineret.


Experimentez, deci învăț!

În cadrul mini-training-ului cu și despre învățare pe bune, Andrei se va folosi de animație, board-gaming, chiar și un pic de jonglerie, iar acestea se vor transforma (nu prin magie, ci cu un pic de creativitate) în instrumente educaționale.

Pentru cine? Pentru cei interesați de învățarea experiențială!
Nu ne crede pe cuvânt, vino să te convingi!


#FărăUră - sau unde-i ură nu-i putere

Un mini-training despre campania #FărăUră, atelierul se adresează celor interesați de combaterea discursului instigator la ură și curioși să afle cum pot face acest lucru.

De la lego la board-gaming, Andrei ne va arăta cum să utilizăm câteva instrumente prin care putem să identificăm și să combatem discursul instigator la ura și vom povesti despre manualul Bookmarks al Consiliului Europei realizat în acest scop.


Cum să acționezi când ești mai timid?

Ne bucurăm să vă prezentăm atelierul susținut de Bogdan Micu, creatorul aplicației ”Inspectorul Pădurii” și activist cu vechime! Antreprenor care înțelege puterea crowdsourcing-ului și își pune experiența sa în slujba binelui, pe Bogdan îl veți cunoaște participând la atelierul său interactiv intitulat ‘’Cum să acționezi când ești mai timid?’’, veți avea ocazia să învățați cum să începeți imediat ceva, cum să vă descoperiți talentele ascunse si că orice e posibil dacă ai curaj să crezi asta!

Hai la atelierele noastre și implică-te, avem cu toții doar de câstigat!


Do it. Dare to fail. Dare to Change

Membru fondator Beard Brothers și președintele asociației, Cornel este un bărbos ambițios, un om simplu care crede că orice îți dorești cu adevărat se poate îndeplini. Deviza lui este: "Ușor poate oricine!". În ultimii ani a dobândit cele mai interesante experiențe pentru că a lucrat cu sute de oameni de la care învață câte ceva în fiecare zi. Crede cu tărie că experiențele și învățăturile trebuie împărtășite.

La atelierul său își propune să povestim altfel, să schimbăm ideea de speech și să o transformăm, mai degrabă, într-o conversație.

În acest atelier este despre cum putem, prin dedicare și pasiune, să transformăm lumea într-un loc mai bun. Vom dezbate împreună ce înseamnă nereușita și cum o poți transforma în succes, și vom aduce argumente pentru concluzia finală, aceea că oamenii sunt adevăratele valori - ei au puterea de a schimba demersul lucrurilor.Alexandru Vâlvoi și Alexandru Ștefan sunt membrii fondatori ai asociației România fără gropi și cei care, începând cu anul 2015, pun autoritățile din domeniu la treabă. Ambii promovează educația rutieră, având ca motivație salvarea a 3.000 de vieți până în anul 2020. La ProFest vin cu 2 ateliere de educație rutieră:


Super-eroi ai educației rutiere - atelier pentru copii

Atelierul are ca scop învățarea regulilor de bază, cum ar fi purtarea centurii de siguranță sau folosirea scaunului special pentru copii, traversarea regulamentară și în siguranță, etc.

Copiii de astăzi sunt șoferii de mâine, și prin educarea acestora îmbunătățim comportamentul în trafic al viitorilor șoferi.


Cinci decese pe zi sau cum să nu ajungi în această statistică - atelier pentru tineri

Cu ajutorul subiectelor abordate în cadrul atelierului se dorește conștientizarea riscurilor pe care le presupune circulația pe drumurile publice, conștientizarea importanței respectării regulilor de circulație, precum și necesitatea implicării în atragerea atenției autorităților în remedierea problemelor de infrastructură.Educatie Metode Nonformale
Creatie
Europa Diaspora
Jurnalism Investigatie
Digital
Transparenta
Sanatate
Ecologie
Antreprenoriat
Juridic

Cu sprijinul:
Primaria Orasului Rasnov Centras Dream Catchers Grupul Iubim Brasovul Eventhor


Sponsori:
Bottari Litoralul Romanesc Workspace Studio Tour X EXC - Express &  Logistics Grill Market AVINCIS


Parteneri media:
The Epoch Times Romania Radio Romania Cultural ROCK fm TVR Cluj Iubim Brasovul Tv Online Ghid Local Brasov NewsBV.ro Creatif - creative web solutions

Info: Prima ediție a ‘’ProFest – un festival al cunoașterii’’ se amână pentru anul 2018.