Antreprenoriat

Antreprenoriat

Antreprenoriat

Afli cum să-ţi lansezi un start-up sau un proiect cu impact social, de la testarea ideii de afacere și obținerea finanțării de la statul român și Uniunea Europeană până la planul concret de marketing al produsului și elemente de legislație și fiscalitate.

Ştiai că: În România există organizații care sprijină inițiativele antreprenoriale prin programe de tip incubator sau accelerator de afaceri, unde îți poți dezvolta ideile de business beneficiind în același timp și de finanțare gratuită?

Vino la ProFest și află mai multe!

Global Talent

Cu voioșia, ambiția și profesionalismul caracteristice grupului AIESEC, Alexandra Șuțu ne va vorbi despre cum pot tinerii să învețe și să pună în practică abilitățile de antreprenoriat, prin proiectul „Global Talent”, derulat de AIESEC la nivel global, dar și să se descopere pe ei înșiși.

„Scopul proiectului este de a le oferi tinerilor șansa de a se descoperi pe sine, nu doar pe plan profesional, ci și pe plan personal. Să-și afle valorile și pasiunile, să descopere alte culturi, să fie provocați și, desigur, să aibă și o experiență practică RELEVANTĂ.”

„Prin contextul multicultural și provocator în care vor fi, dar și datorită spațiilor și suportului oferite de către AIESEC, tinerii își dezvoltă patru abilități ale unui lider: conștientizarea de sine, orientarea către soluții, capacitatea de a-i inspira și motiva pe cei din jur și dezvoltarea însușirilor unui cetățean global.”


Cinci motive personale pentru a fi altruist în societatea civilă

Alin Comșa este trainer de peste 15 ani, fiind implicat în proiecte ce țin de dezvoltare personală, relaționare eficientă și managementul echipelor. Are o experiență vastă în piața financiar-bancară, unde a avut rezultate impresionante în domeniul vânzărilor directe. În prezent Alin este Manager Dezvoltare al departamentului de vânzări pentru una dintre primele trei bănci de pe piața românească. Specialist în relații publice și comunicare, Alin este co-fondatorul SELFTRUST Academy, companie de training care folosește metode neconvenționale pentru educație şi, în paralel, livrează cursuri de pictură și dezvoltare prin artă pentru cei mici.

Seminarul său se va structura în jurul unor idei ușor de aplicat și care vor fi prezentate din perspectiva personală a fiecărui participant. Mai clar, participanţii vor primi 5 motive pentru care civismul poate duce la profit personal. În paralel, vor fi aduse exemple de personalități românești care au făcut acte de civism, implicare, învățare și care au obținut profit personal în urma acestor acte.

Ce vei învăța venind la acest seminar şi care sunt temele abordate?

  • principiile de influență socială
  • sistemele cele mai puternice de convingere
  • cum se crează o imaginea personală puternică / de ce ai vrea să ai o imagine personală puternică
  • diferența dintre responsabilitate și răspundere
  • eficacitate versus eficiență
  • civismul ca formă de comportament altruist
  • leadership personal - organizare personală pentru succes.

Start-up? Afacerile sunt o bătălie de concepte, nu de cifre!

În urma unor ani întregi de studiu și experiență în domeniul antreprenoriatului, Constantin Paraschiv va prezenta, în cadrul atelierului „Start-up? Afacerile sunt o bătălie de concepte, nu de cifre!”, cele mai importante 10 soluții pentru identificarea unei direcții clare și eficiente pentru viitorul antreprenoriatului.

„După ce mi-am petrecut ultimii 15 ani studiind, consultând și practicând afaceri mici și medii, mi-am dat seama că există la început multă ceață și, din acest motiv, vreau să te ajut să-ți găsești calea cât mai rapid, fără să mai pierzi resurse importante - timp și bani.”


Cum să faci poziţionare de marketing în 7 paşi

Cosmin Cosma ajută companiile să îşi crească vânzările prin training şi consultanţă. În ultimii 15 ani a deţinut diverse poziţii de vânzări şi management în companii atât multinaţionale cât şi antreprenoriale. Cu o vastă experienţă de speaker, este invitat frecvent ca vorbitor sau facilitator în cadrul multor evenimente din Romania, Cehia, Turcia şi China sau să susţină cursuri în cadrul ASE Bucuresti, ASEBUSS (cea mai prestigioasa şcoală de afaceri, în cadrul căreia este membru al consiliului consultativ), Romanian Business Leaders, Business Days.

Activitatea de antreprenoriat social are nevoie de o bună poziționare strategică de marketing pentru că trebuie să fie eficientă în a genera valoare tuturor părților interesate de proiectele în lucru.

Seminarul va fi un atelier de lucru pentru oameni implicați în ONG-uri pentru a-i ajuta să își clarifice mai bine "piața", poziționarea proiectului/organizației și propunerea de valoare specifică prin intermediul a 7 pași.

Seminarul are o componentă consistentă de consultanță, exemplele și situațiile care vor ilustra conceptele de marketing prezentate vor fi customizate pe participanții la seminar, astfel încât cursanții să plece cu idei concrete de dezvoltare de proiecte în organizațiile lor.


Cum să te pregătești pentru un viitor imprevizibil

Antreprenor și un multi-lingvist al afacerilor bazate pe tehnologie, Vladimir a înființat mai multe companii, unele mai reușite decât altele. Acum este manager de produs pentru Hootsuite, un furnizor de marketing social de top din lume.

Viitorul nu mai e ce a fost. Inspirată de seriale precum Star Trek, generația veche a crescut visând la stele. Generație după generație a privit către științe fascinată de oameni precum Carl Sagan. Științele au fost calea pe care cei mai mulți dintre noi au privit-o ca fiind drumul garantat către o Nirvana a civilizației.

Acum o frică paralizantă a înlocuit optimismul din trecut. Ne temem de corporații, de guverne, imigranți și computere. Imaginile apocaliptice din Terminator au înlocuit puntea strălucitoare din Enterprise în imaginația oamenilor. Cum să te pregătești când totul arată atât de haotic? Pe ce subiecte ar trebui să ne concentrăm? Pe ce valori ar trebui să punem accentul? Vino la ProFest și află răspunsurile!Educatie Metode Nonformale
Creatie
Europa Diaspora
Jurnalism Investigatie
Digital
Transparenta
Sanatate
Ecologie
Antreprenoriat
Juridic

Cu sprijinul:
Primaria Orasului Rasnov Centras Dream Catchers Grupul Iubim Brasovul Eventhor


Sponsori:
Bottari Litoralul Romanesc Workspace Studio Tour X EXC - Express &  Logistics Grill Market AVINCIS


Parteneri media:
The Epoch Times Romania Radio Romania Cultural ROCK fm TVR Cluj Iubim Brasovul Tv Online Ghid Local Brasov NewsBV.ro Creatif - creative web solutions

Info: Prima ediție a ‘’ProFest – un festival al cunoașterii’’ se amână pentru anul 2018.